La actual expansió de VOip

La telefonia IP està guanyant terreny en el món empresarial degut a la amplia implementació de connexions ADSL d'alta velocitat o per fibra òptica.

Quin motiu tinc per canviar a telefonia IP?

  • Bàsicament el motiu principal és el econòmic, el cost mensual en telefonia fixa es pot arribar a reduir fins un 75% del cost de la seva telefonia convencional actual.

maquinari per telefonia IP

  • SPA 112SPA 112
  • SPA  301
  • SPA 303

Centraleta virtual PBX

En el cas que la seva empresa disposi de varies línies de telèfon i d’una centraleta pròpia per passar trucades entre les seves extensions, la telefonia IP li ofereix una solució pràctica i econòmica. No haurà d’actualitzar ni pagar el manteniment de la centraleta mai més i les extensions podran estar ubicades físicament en altres llocs fora de l'empresa.

 

L'estalvi real de la telefonia ip

Sóc un petit empresari que només disposo de dues línies de telèfon convencional, una per veu i l’altra per el FAX i el servei de ADSL, paga la pena fer el canvi?
Per suposat, que si, per començar està pagant dos manteniments de línia a la operadora actual, això suposa un cost aproximat de uns 15€ per línia, i molt probablement el telèfon associat al servei d'ADSL és el del FAX i les trucades que es fan per el telèfon de veu les factura la operadora actual, ja que les trucades incloses en la quota solsament són les de la línia de FAX. Amb la telefonia IP sols pagaria 1,95€ mensuals per el manteniment del seu número de telèfon, és a dir ja tenim un estalvi de 13€ amb els que podrem adquirir un abonament de 1000 minuts per trucades a fixes de Espanya i que inclou també trucades a fixes d’alguns països europeus i que costarà 4,95€. Realment estalviem en un mes 8€ que per 12 mesos són 96€ en un any. I això amb solsament passant a telefonia IP una sola línia!!. Aquí faltaria comprar un adaptador ATA que connectarà el nostre telèfon analògic a la xarxa local i mitjançant el router ADSL a Internet. el seu cost és aproximadament de uns 50€ i si el que volem és comprar un telèfon IP ens costarà uns 80€. Però això serà només el primer any. Tot i això encara tenim un estalvi de 16€ o de 46€ depenent de l’opció escollida.
Però l’estalvi és només un dels motius per fer el canvi, les prestacions i els serveis de la telefonia IP són molt més elevats que en la telefonia convencional, identificació de trucada gratuïta, desviament de les trucades entrants a altres telèfons, i el més important LA UBICACIÓ DEL TELÈFON DEIXA DE SER FIXA, es a dir si portem el nostre telèfon IP o adaptador ATA a un altre lloc (que hi hagi una connexió a Internet) continuarem rebent les trucades que ens facin al nostre número de telèfon com si estiguéssim en la mateixa oficina.

Fins ara amb la telefonia convencional, un número de telèfon té una ubicació física única, amb la telefonia IP no.

 

 

Puc traspassar totes les meves línies de telèfon convencional a telefonia IP?

Es possible fer el canvi de totes les línies telefòniques convencionals, conservant els números de telèfon (Portabilitat), excepte la que porta associada el servei d' ADSL que a la vegada pot fer-se servir per enviar FAX.

En el cas que la connexió a Internet ens arribi per fibra òptica també es recomanable no traspassar la línia de FAX, ja que la telefonia IP no permet enviar FAX directament.

Si tenim varies línies de salt en una centraleta telefònica pròpia no caldrà fer la migració de totes, tant sols amb la línia principal i contractant el servei de centraleta virtual PBX podrem arribar a tenir 30 canals de veu o extensions.

Quina capacitat d'ample de banda ha de tenir la meva ADSL per obtenir una bona qualitat del servei?

    Cada terminal ha de disposar de 512Mb de baixada i de 128Mb de pujada. Es a dir si tenim una ADSL amb 6Mb de baixada i 512Kb de pujada no podríem realitzar alhora (concurrència) més de 4 converses degut a la limitació dels 512Kb de pujada 512 / 4 = 128kb.